1 Αυγούστου 2011

Βασανίζουν μετανάστες στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα

Στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα γίνεται πανηγύρι και λίγα μέτρα πιο πέρα, στη Μιχαήλ Βόδα, στο γνωστό κακόφημο Αστυνομικό Τμήμα, βασανίζουν μετανάστες, συνεχίζοντας επάξια την παράδοση αυτής της υπηρεσίας.
Τρεις μετανάστες συνελήφθησαν αργά το απόγευμα κάπου στην περιοχή και μεταφέρθηκαν στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα. Πρόλαβαν και μας τηλεφώνησαν στην «Κόντρα», καταγγέλλοντάς μας ότι τους χτυπούν. Επικοινωνήσαμε με τον αξιωματικό υπηρεσίας, ο οποίος μας «διαβεβαίωσε» ότι αυτά είναι φήμες. Λίγο αργότερα, όμως, μας κατήγγειλαν πάλι, ότι τους παίρνουν έναν-έναν και τους χτυπούν, για να τους αναγκάσουν να υπογράψουν χαρτιά που δεν ξέρουν τι λένε.
Σε επικοινωνία συνηγόρου με τον αξιωματικό υπηρεσίας, αυτός αρνήθηκε να τον ενημερώσει για ποιο λόγο κρατούνται οι τρεις μετανάστες και αν κατηγορούνται για τίποτα. Σε νεότερη επικοινωνία μας με τον επόμενο αξιωματικό υπηρεσίας, μας διαβεβαίωσε κι αυτός ότι όλα είναι «φήμες» και μας ζήτησε, αν θέλουμε οτιδήποτε άλλο, να πάμε στο Τμήμα. Δυο δημοσιογράφοι της «Κόντρας» πήγαμε στο Τμήμα, όμως ο αξιωματικός υπηρεσίας αρνήθηκε να μας δεχτεί. Από το παράθυρο του είπαμε ότι το Τμήμα του συνεχίζει την παράδοση και τον καταστήσαμε προσεκτικό ότι αν συνεχίσουν να δέρνουν και να απειλούν τους τρεις συλληφθέντες για να υπογράψουν (ενώ έχουν κάθε δικαίωμα να μην υπογράψουν τίποτα), θα βρεθούν οι ίδιοι κατηγορούμενοι.
Οι τρεις μετανάστες έχουν δηλώσει ότι ζητούν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, όμως οι αστυνομικοί-βασανιστές τους απαντούσαν «να πάνε στο Τμήμα εκείνοι που τους συμβούλεψαν να ζητήσουν άσυλο».
Ο διοικητής του Τμήματος, που σύμφωνα με δήλωση του αξιωματικού υπηρεσίας ήταν στην πλατεία, στο πανηγύρι, κρύφτηκε επίσης και διαμήνυσε μέσω της σκοπού της πύλης να πάμε να τον βρούμε στις 8 το πρωί! Την ίδια ώρα (11:15 το βράδυ), οι αξιωματικοί του αρνούνταν να δώσουν οποιαδήποτε πληροφορία, ενώ από την ανοιχτή πόρτα οι μετανάστες πρόλαβαν να μας πουν με νοήματα ότι τους είχαν χτυπήσει.
Ο «αγωνιστής» Χρήστος Παπουτσής, που πριν λίγο καιρό μιλούσε για το «δημοκρατικό έλλειμμα» της Αστυνομίας, τι έχει να πει για όλ’ αυτά; Θα κάνει και πάλι την πάπια;

http://www.eksegersi.gr/article.php?article_id=12560&pos=4&cat_id=48

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...