3 Αυγούστου 2011

Κάλεσμα της Democracia Real Ya για ταυτόχρονες διαδηλώσεις παγκοσμίως στις 15/10

Σε συνέχεια του κινήματος της 15ης Μαίου στην Ισπανία, που ενέπνευσε τους Αγανακτισμένους στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη, η κίνηση Democracia Real Ya καλεί σε ταυτόχρονες διαδηλώσεις παγκοσμίως, με κύριο αίτημα την Άμεση Δημοκρατία. Μεταφράζουμε το νέο manifesto από την διεθνή πλατφόρμα Real Demoracy Now.


Στις 15 Οκτωβρίου οι πολίτες σε όλο τον κόσμο θα βγούμε στους δρόμους για να εκφράσουμε την οργή μας απέναντι στην υπονόμευση των δικαιωμάτων μας από την συμμαχία πολιτικών και μεγάλων εταιριών. Εμείς, η κίνηση Democracia Real Ya (Real Democracy Now) σας προσκαλούμε να συμμετέχετε σε αυτή την ειρηνική διαμαρτυρία είτε ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα μας, είτε οργανώνοντας άλλες δράσεις εκείνη την ημέρα. Είναι καιρός να υψώσουμε τη φωνή μας. Το μέλλον μας είναι σε κίνδυνο, και τίποτα δεν μπορεί να συγκρατήσει τη δύναμη εκατομμυρίων ανθρώπων, όταν ενωθούν για ένα κοινό στόχο.

Η Democracia Real Ya είναι μια πλατφόρμα που δημιουργήθηκε στην Ισπανία για το συντονισμό των διαφόρων πολιτικών ομάδων κινητοποίησης. Με το σύνθημα «Δεν είμαστε εμπορεύματα στα χέρια των πολιτικών και των τραπεζιτών“, χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους στις 15 Μαΐου να απαιτωντας συμμετοχική δημοκρατία, απορρίπτοντας τη διαφθορά στο πολιτικό σύστημα της Ισπανίας, και δείχνοντας την αντίθεσή μας στα μέτρα λιτότητας που επιβάλλονται σε εμάς. Μετά από την επιτυχία εκείνης της πρώτης διαδήλωσης, προέκυψαν. Acampadas (κατασκηνώσεις) συγκροτήθηκαν σε κεντρικές πλατείες σε όλη τη χώρα, που έμοιαζαν με την πρώτη κατάληψη της πλατείας Tahrir στο Κάιρο. Οι κατασκηνώσεις οδήγησαν σε λαϊκές συνελεύσεις, όπου οι πολίτες διαμόρφωσαν τους στόχους τους μέσα από μια περιεκτική μη ιεραρχική διαδικασία λήψης αποφάσεων. Το κίνημα της 15 Μαίου σύντομα επεκτάθηκε πέρα από τα ​​ισπανικά σύνορα και ενέπνευσε δράσεις σε πολλές πόλεις σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης μιας μαζικής διαδήλωσης εναντίον του “Συμφώνου του Ευρώ” στις 19 Ιουνίου.

Πιεζόμενοι από τις οικονομικές εξουσίες, οι πολιτικοί ηγέτες εργάζονται προς όφελος των λίγων, ανεξαρτήτως του κοινωνικού, ανθρώπινου ή περιβαλλοντικού κόστους που αυτό προκαλεί. Με την προώθηση πολέμων για το κέρδος και την εξαθλίωση ολόκληρων πληθυσμών, οι άρχουσες τάξεις μάς στερούν το δικαίωμα για μια ελεύθερη και δίκαιη κοινωνία.

Γι ‘αυτό σας καλούμε να συμμετάσχετε σε αυτήν την ειρηνική μάχη και να διαδώσετε το μήνυμα πως όλοι μαζί έχουμε τη δύναμη ν’ αλλάξουμε αυτή την κατάσταση. Ας βγουν στους δρόμους στις 15 Οκτωβρίου. Ήρθε η ώρα να μας ακούσουν. Ενωμένες οι φωνές μας θ’ακουστούν!

Την εκδήλωση στο facebook μπορείτε να βρείτε εδώ

Την ανάλογη σελίδα στα ελληνικά μπορείτε να βρείτε εδώ

http://eagainst.com

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...