1 Απριλίου 2011

Η δημοκρατία η Κερατέα και...οι καλοί ναζί

Χωρίς όρια η προπαγάνδα των μμε και των αφεντικάδων, αφού βλέπουν
πως μέσα από τον αγώνα της Κερατέας, περνάνε μηνύματα αξιοπρέπειας
και αντίστασης. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το άρθρο που
ακολουθεί στο πρωτοσέλιδο της Καθημερινής.....

Η Δημοκρατία και η Κερατέα

Οσα συμβαίνουν στην Κερατέα είναι άκρως επικίνδυνα για τη Δημοκρατία μας. Η κυβέρνηση και το κράτος δείλιασαν όταν σημειώθηκαν τα πρώτα κρούσματα ανεξέλεγκτων ενεργειών διαμαρτυρίας και σήμερα δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν μια κατάσταση που μοιάζει με κανονικό εμφύλιο πόλεμο. Η κλιμάκωση, όμως, της αντιπαράθεσης μπορεί να προκαλέσει σύντομα ακόμη και νεκρούς. Οι υπεύθυνοι πολίτες της περιοχής, ο Μητροπολίτης Λαυρεωτικής και άλλοι παράγοντες της τοπικής κοινωνίας οφείλουν να βάλουν ένα «φρένο» στον παραλογισμό της βίας και σε όσους οργανώνουν και εκτελούν δολοφονικές επιθέσεις εναντίον αστυνομικών.

Αλλά και η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει πίσω, γιατί θα εξευτελισθεί και θα δώσει το μήνυμα ότι όποιος είναι αντίθετος με κάποια απόφαση μπορεί να την ακυρώσει ακολουθώντας το «μοντέλο της Κερατέας». Ενα μοντέλο που, όσο δίκιο και αν πιστεύουν ότι έχουν οι κάτοικοι της περιοχής, μπορεί να τινάξει στον αέρα τα θεμέλια της Ελληνικής Δημοκρατίας.
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_31/03/2011_1294818

Η "δημοκρατία" τους που τόσο πολύ απειλείται έχει σαπίσει 
και βρωμάει μπαγιάτικο δακρυγόνο ...


70 χρόνια αντιδραστική προπαγάνδα...
1941 πριν καλά καλά οι Γερμανοί καταλάβουν τη χώρα η εφημερίδα
Καθημερινή είχε πάρει θέση:

«Ο αθηναϊκός λαός αντιμετωπίζει τα γεγονότα με σταθεράν πεποίθησιν ότι όλα βαίνουν προς το καλύτερον, ότι λήξαντος του πολέμου, διά την Ελλάδα τουλάχιστον, ανοίγεται η περίοδος της ειρήνης και της εντός των πλαισίων της ειρήνης αυτής παραγωγικής δραστηριότητος... Αι γερμανικαί αρχαί εμφορούμεναι από τας φιλικωτέρας των διαθέσεων απέναντι του ελληνικού πληθυσμού, τας αρετάς και τα προτερήματα του οποίου δεν ήργησαν να γνωρίσουν, θα τον συντρέξουν- περί τούτου δεν υπάρχει αμφιβολία- εις πάσαν θετικήν και οικοδομητικήν του προσπάθειαν».
«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», 29/4/1941

Κάθε ομοίοτητα με τα σημερινά άρθρα είναι... συμπτωματική

εδώ η πηγή...
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=740000&publDate=8/4/2001



http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1278618

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...